[email protected] klicni center: 031 200 000 09:00-16:00

Festival okusov 2014 – za vse gurmanske entuziaste

  Jun 10, 2014

Festival okusov za vse gurmanske entuziaste

Urša Eva Pucelj

Mednarodno zasnovan Festival okusov, ki se bo odvijal med 4. in 19. septembrom 2014 na področju Alpe Adria regije, vse gurmanske entuziaste vabi na izjemno kulinarično doživetje!

Festival okusov 2013

Festival okusov 2013

Festival okusov v svoji esenci predstavlja kulinarično popotovanje, ki bo navdušilo še tako zahtevne sladokusce tako iz Slovenije in sosednje Hrvaške, kot tudi tujine. V 14 jesensko obarvanih dneh vam v izbranih restavracijah ponuja možnost festivalskih menijev, na sejmu pa organizira fascinanten kulinarični segment.

Dogodek na Gospodarskem razstavišču vam bo razkril najnovejše trende sodobne kulinarike!

Dogodek na Gospodarskem razstavišču vam bo razkril najnovejše trende sodobne kulinarike! Festival bo zajemal več kot 300 partnerjev, kamor spadajo restavracije, bari, hoteli in trgovine, osrednja novost samega festivala pa bo dogodek na Gospodarskem razstavišču, ki se bo odvijal med 4. in 6. septembrom inna katerem bosta sodelovala dva koncepta: Festival okusov 2014 in Mednarodni festival vin.

Sicer fizično v ločenih prostorih, bosta delovala homogeno in kot izpopolnjujoča celota, saj se bo njun program odlično dopolnjeval, pri čemer se bodo prepletale gastronomske in vinske zgodbe, ki jih bodo popestrila raznovrstna zanimiva predavanja.

Na dogodku, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču, boste tako lahko obiskali stojnice širokega spektra različnih ponudnikov, odvijala se bodo tekmovanja najboljših menijev pod vodstvom posebne komisije in odbora Festivala okusov, možen bo ogled zanimivih šovov kuharskih mojstrov in obisk njihovih šol,priporočamo vam degustacije prvovrstnih izdelkov različnih kuhinj ter spoznavanje skrivnosti in sodobnih kulinaričnih trendov velikih chefov!

Katero vstopnico boste izbrali sami?

Mogoča je izbira med dvema vrstama vstopnic: navadno (6 evrov), s katero boste imeli dostop do obeh sejmov in Premium obarvano vstopnico (20 evrov), ki bo nudila možnost neomejene pokušine vin ter obisk posebnega segmenta ekskluzivnih razstavnih prostorov in degustacij, nacionalnih kuhinj ter kuharskih predstavitev.

Premium segment festivala bo namreč združeval izjemno vrhunsko ponudbo obeh festivalov. V ponudbo bodo vključene pijače in hrana višjega cenovnega razreda, cigare ter posebne degustacije in prezentacije. Premium segment ima obenem rezervirano tudi prvo in drugo vrsto sedežev pri posebnih šovih, eden izmed njih bo vsekakor kuharska prezentacija t.i. ‘Michelin star’ kuharja!

Premium vstopnica je ob tem tiskana na plastično kartico Restaurant cluba, ki po dogovoru v določenem časovnem obdobju nudi še možnost koriščenja bonitet v regiji Slovenije in Hrvaške po več kot 400 restavracijah.

Od Gala otvoritve do Gala dobrodelne večerje …

Gala otvoritev Mednarodnega festivala vin in Festivala okusov bo 3. septembra prevzela dogajanje na Ljubljanskem gradu, čemur 4. septembra sledi še uradna otvoritev 14-dnevnega Festivala okusov 2014.

6. septembra si rezervirajte večer za Gala dobrodelno večerjo obeh festivalov, 17. septembra pa bo na mednarodnem FDI Summitu na Ljubljanskem gradu potekal še slavnostni zaključek Festivala okusov 2014.

V tem času pa lepo vabljeni tudina ekstravagantne dogodke v vinotekah in restavracijah, akademijo okusov in dogajanje v sklopu tujih ambasad ter inštitutov.

Vljudno vas vabimo, da tudi Vi sodelujete na prireditvi Festival okusov 2014.

Prijavnico pošljite na mail [email protected] do 30.6.2014

Več na spletnem portalu Restaurant Cluba in spletni strani Festivala okusov.

Comments are closed.