[email protected] klicni center: 031 200 000 09:00-16:00

Prvi Festival Okusov® 2013 je sinoči odprl svoja vrata z gala večerjo in vrhunsko peterico chefov

  Sep 13, 2013

PRVI FESTIVAL OKUSOV® 2013 JE SINOČI ODPRL SVOJA VRATA Z GALA VEČERJO IN VRHUNSKO PETERICO CHEFOV

Zagreb, 13.09.2013

Festival Okusov® 2013 je v okviru tako hrvaškega kot slovenskega dela dogajanja odprl svoja vrata v velikem slogu. V dvorani Opera zagrebškega hotela Westin se je sinoči odvila ekstravagantna Gala večerja kot otvoritvena festivalska večerja. Povabljeni so uživali v petih hodih največjih chefov regije Alpe Adria, ki so jih oplemenitila vrhunska vina domačih vinarjev.

Festival-okusov-2013-otvoritvena-gala-vecerja-4

Festival okusov 2013 – otvoritvena gala večerja

Svoje kulinarične specialitete so na sinočnji večerji predstavili Tomislava Hrubana (Westin Hotels&Resort), Denz Zembo (Le Mandrač), Jeffrey Vella (Restoran 360°), Janez Bratovž (JB) in Benjamin Launey (Hotel Vander Urbani Resort), vsak s svojo lastno vizijo domiselnih jedi, a kot celota odlično vkomponiranih v ognjemet oksuov. “Predjed” vsakemu hodu je bila izčrpna predstavitev kulinarične poslastice s strani avtorja-chiefa, ki se je je domislil in jo pripravil. Kot organizator kulinaričnega dela večera je koordinacijo chiefov prevzel in vodil Karlo Gjurasek. Gjurasek, sommelier in lastnik zagrebške restavarcije Karlo, je za goste pripravil dovršen izbor domačih vinskih asov, začenši z uvodnim Mionettovim Trevisom, ki so mu sledili Saint Hill’s Male Nevine 2011, Meneghettijeva White in Merlot, za veliki finale pa sta po grlih stekla Roxanich Terana Re Magnum 2007 in Geržinićev sladkast Rumeni Muškat.

Ugledna imena visoke kuhinje iz regije so prvič v zgodovini združila svoje moči prav na Gala otvoritveni večerji Festivala Okusov® 2013 in zarisala kulinarične trende prihodnje sezone. Vsak hod sta odlikovali prepoznavnost in dodelanost, seveda ob nezgrešljivem avtorskem pečatu vsakega od petih umetnikov.

Po uvodni predstavitvi Festivala Okusov® je povabljence nagovoril župan Zagreba, Milan Bandić. Izrazil je veliko zadovoljstvo z organizacijo festivala in posebej pohvalil dobrodelno iniciativo organizatorja – zbiranje sredstev za bolnišnico Gornja Bistra, specializirano za kronične otroške bolezni in težko invalidne otroke. Med udeleženci na večerji so bili tudi ravnatelj omenjene bolnišnice, Ivan-Željko Weiss, Jeremy Hawson, avstralski konzul, lastnica restavracije Palvi podrum, Danijela Kramarić in mnogo ostalih imenitnežev iz poslovnega in diplomatskega sveta.

Večerja je svečano obeležila začetek prvega Festivala Okusov® 2013, ki je z več kot 300 sodelujočimi restavracijami in ostalimi gostinskimi objekti ter z več kot 600 festivalskimi meniji zagotovo največji dogodek te vrste v regiji.

Festival-okusov-2013-otvoritvena-gala-vecerja-5

Festival okusov 2013 – otvoritvena Gala večerja

O organizatorju

Festival Okusov® 2013 organizira Restaurant Club, ki povezuje gurmane in vse tiste, ki iščejo edinstvene užitke tudi na drugih področjih. Restaurant Club ima več kot 25.000 podpornikov, med njegovimi častnimi člani so znana imena politike, gospodarstva in estrade. Sodeluje z več kot 250 gostinskimi objekti v regiji Alpe Adria, kjer lahko člani ob predložitvi članske kartice gurmanske trenutke uživajo s popustom do 25% na hrano in pijačo ter popuste in ugodnosti pri rezervaciji sob in številnih drugih storitvah. Član Restaurant Cluba lahko postanete tako, da se prijavite preko spletnega obrazca in naročite člansko kartico, pokličete naš klicni center na številko 031 200 000, ali nam pošljete e-mail na naslov [email protected].

Festival Okusov 2013®

Festival Okusov® 2013, v Sloveniji 24.9.-8.10. in na Hrvaškem 10.9.-24.9., bo potekal v skupno več kot 300 restavracijah in ostalih gostinskih objektih v Sloveniji, Furlaniji Julijski krajini, na Avstrijskem Koroškem in Hrvaškem. Na festivalu boste spoznali vrhunske chefe in enologe, se razvajali na različnih degustacijah in si ogledali “cooking showe”. Program je odprte narave, v času festivala pa vam bodo sodelujoče restavracije nudile posebne popuste in vas razvajale s kulinaričnimi mojstrovinami. V času festivala bo ponudba Restaurant Cluba še bolj nevsakdanja, popusti bodo tudi do 50% na izbrane menije. S takšno ponudbo želi festival čim širšemu krogu sladokuscev omogočiti spoznavanje novih okusov, restavracij in njihovih kuharjev ter ostalih ustvarjalcev vsega gurmanskega. Več o program festivala najdete tukaj http://www.festivalokusov.si/program-festivala-okusov/. Vse o nakupu festivalskih vstopnic se nahaja na povezavi http://www.festivalokusov.si/vstopnice/.

Ada Cajnko, Center za stike z javnostmi
Center za stike z javnostmi
E-pošta: [email protected]
Tel: +386 31 200 000
Aškerčeva 13 | Ljubljana | Slovenija

fo_nl_footer

Comments are closed.